5/12/11

Template blogspot yang paling ringan..?


Tentu anda tertanya2kan template apa yang paling ringan...tidak perlu susah payah cari guna google apa template paling ringan sebab blogger.com sendiri boleh bagi anda template tu...

Template blogspot yang paling ringan ialah template classic...template tu la yang terpaling ringan untuk blogspot...sebab coding pada template tu paling ringkas..

oleh kerana template tu terlalu ringkas hanya orang yang tahu coding saja menggunakan template tu

Blogger yang tidak tahu mengedit template tidak akan menggunakan template tu..

Jika anda ingin belajar coding template tu la yang paling senang untuk dipelajari...
segala permulaan pembelajaran coding aku adalah menggunakan template jenis ni..
Ringkas dan mudah difahami

Jika anda tahu coding html..anda boleh buang coding yang anda memang tidak perlukan pada template seperti coding plugin untuk share facebook...ramai blogger menggunakan share facebook dari fb..bukan dari google...

atau coding menulis entri menggunakan henfon..jika anda blogger yang blogging menggunakan pc/lapy..memang coding tu sangat tidak diperlukan...

Pada zaman dulu kala internet tidak la selaju sekarang..sebab tu template classic memang untuk internet yang tidak laju...

Tapi seringan mana pun template tu jika anda letak terlalu banyak widget tetap berat jugak jadinya...


Pada gambar di atas tu anda boleh jumpa pada design---edit html.. kemudian scroll kan ke bawah..

Template aku adalah template yang launched 2006 tu.. jika mau blajar coding buat 1 blog baru dan ambil template layout launched 2006..

yang classic template tu bila anda betul2 mahir coding...aku pun x pandai kalau guna classic template tu sebab kena banyak main coding..

Sekian

3 ulasan:

▪imie fatima▪ berkata...

owh tak terfikir pulak untuk study coding sendiri guna classic template..betul gak..saya pun blaja2 lg guna coding sebab dulu study css dah lama sgt zaman muda2 hehe dah terlupa..time skrg baru nak apply baru korek2 balik ilmu ni

Polskahackrew berkata...

@▪imie fatima▪

wah awak pernak belajar css..blh la sy blajar dari awak...('',)

GLace TIng berkata...

Hello, I visit and give your full support and please support me back. Thank you in advance.

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...