5/12/11

Menulis Entri menggunakan Edit HTML








Menulis entri menggunakan edit HTML adalah sangat jarang digunakan oleh blogger..tapi setiap entri yang aku keluarkan adalah menggunakan edit HTML...

memang pelik cara ni dan susah sedikit berbanding menggunakan COMPOSE.. membuat entri menggunakan compose sangat mudah untuk anda mewarna tulisan dan sebagainya..

namun bagi aku menulis entri edt html adalah satu cabaran untuk mempelajari coding di samping itu terdapat kelebihan tertentu jika menulis entri mengunakan edit html ni

contohnya..dengan menulis entri seperti ni aku dapat sediakan live demo dalam entri tersebut selain itu aku dapat masukkan efek css dalam entri tersebut.. untuk compose anda x kan boleh buat macam tu,, x tau la kalau boleh...hehehe....

Selain in aku dapat memperhebatkan lagi pembelajaran aku pasal coding ni..apa tidak nya...segalanya aku buat secara manual..memang cepat paham la jawapnya..

Jadi kepada sesiapa yang mau blajar coding tu cuba2 la keluarkan entri menggunakan edit html...

Pada entri ni aku hilangkan sidebar dan lebarkan main-wrapper..semua tu aku buat dengan memasukkan coding pada entri ni jadi entri ni ada sikit punya pelik berbanding entri lain....hehehe

Sekian

4 ulasan:

▪imie fatima▪ berkata...

salam.tq 4 visit.weee mmg mencabar lah tulis guna Edit HTML,sesekali de buat jugak lah yg simple kalau nak masukkan embeded code tu,tapi saya serius tak pakar coding mcm awak..ni pun byk dah lupa husband yg cover blog tutorial ni.heheh.. anyway nak copy or ambik jelah ape ada kat blog saya tu semua utk dikongsi...

Polskahackrew berkata...

@▪imie fatima▪pelan2 kayuh..mula2 tulis entri guna edit html ni memang slow sgt..tp skrg da ada kemajuan..wah seronoknya suami isteri ada blog..('',)

Cik Kay Jue berkata...

wah.. hebat2.. hehe.. CKJ pun ada juga guna sesekali tulis entry guna edit HTML.. tp ssh... huhu..

Polskahackrew berkata...

@Cik Kay Juememang susah.. tapi lama kelamaan.. dah biasa da.. ekekek.. ('',)

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...