12/10/11

Cara copy artikel pada blog yang disable highlight dan right klik



Tutorial cara copy artikel pada blog yang disable right klik dan highlight..Blogger tutorial,blog tutorial,blogger tips and tricks

Cara ni membuktikan yang disable right klik dan highlight adalah sangat2 tidak releven..kaedah ni aku jumpa masa aku cuba2 nak cuba terai test guna Os linux untuk berbelogging....

Biasanya orang akan guna Ctrl + U untuk copy....tapi ni lagi senang....iaitu dengan disable javascript pada web browser anda...senangkan...


yang ni  option pada mozilla firefox...kosongkan pada kotak enable javascript..kemudian klik ok...jadi boleh la copy..hehe...selamat mencuba terai test...jadi kepada mereka yang disable highlight dan right klik adakah tindakan anda buat itu relevan???,....

P/S : Kalau takut dilambung ombak jangan berumah di tepi pantai,kalau takut entri kena copy..jangan post..,,

sekian

18 ulasan:

Zh!nTho berkata...

mantap gan infox thanks

Polskahackrew berkata...

@Zh!nThoyour welcome..thanks sudi singgah

Aku Budak Geografi berkata...

kalau kat google chorme lak mcm ner?ke sama je

Polskahackrew berkata...

@Aku Budak Geografigoogle chrome, internet explorer atau apa2 web browser yang lain..semua sama..kalo disable javascript... dah boleh copy dah..tapi bila disable blog tu akan jadi pelik..cthnya,shoutbox tu akan terkeluar dari tempat persembunyian..hehe

Yastro berkata...

Terbaikkk....

Polskahackrew berkata...

thanks bro..('',)

NazuerahAzhar berkata...

wowoit.
thx 4 da info..
tadi tekan like sekali. tapi tiba2 rajin tekan la lagi sekali. so, tekan 2 kali..

Polskahackrew berkata...

@NazuerahAzhar
terima kasih..('',)..

Ckin Kembaq berkata...

ayat last tu paling best..

kalu takut kena copy,jgn post..hehe

Polskahackrew berkata...

@Ckin Kembaq

hehe.. sebab mmg x ada cara untuk halang orang dari copy mengopy ..('',) thanks singgah..

Ф дфѕдғфдғ Ф berkata...

nice post coy

Polskahackrew berkata...

Ф дфѕдғфдғ Ф : thanks bro.. ('',)

Koding berkata...

Secanggih mana pun sesuatu teknologi..
Pasti akan wujud suatu teknologi yang lebih canggih..

Polskahackrew berkata...

@Kodingbetul tu bro

Gary Asip berkata...

hahahaha... ada je rupanya cara nak copy... huhuhu~..

Polskahackrew berkata...

@Gary Asiphaha.. mimang ada cara dia.. ekekek

ervin128 berkata...

informasi yang menarik

AWIDZ berkata...

nak disable kat mana ni...mohon pencerahan kotak tu nak cari kat mana...t.kasih

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...