8/10/11

Tips menaikkan rangking Alexa


Disini aku akan kongsikan tips menaikkan rangking alexa Entri ni sangat sesuai aku buat sekarang sebab pada entri ni dihasilkan rangking alexa aku berada bawah 1 juta dalam masa 30 hari ke bawah rumah anda..haha..merapu lagi


atas tu rangking aku..belum update lagi..kalo nak tgk yang apdate..pasang alexa status bar..atau klik widget tu...


Senarai tips menaikkan rangking Alexa di bawah 30 hari mencari cinta..

1.Daftar akaun Alexa dan Verified blog anda pada pada akaun alexa tu..

2.Dapatkan terafik(pengkunjung@kunjungers@singgahers) 200++ setiap hari dan kekal sehingga rangking dibawah 1 juta..

3.Gunakan ip yang berbeza semasa apdate belog..i mean..hari ni guna wireless rumah anda..esok guna broadband.. lusa guna wireless kedai mamak..tulat guna wireless jiran.. ada paham? Aku guna 4 wireless yang beza ..so aku ada 4 ip..

4.Pasang widget alexa atau alexa tulbar..(.google x pasang widget alexa tapi dia rangking no.1..pelik kan..rasanya yang ni hanya optional)

5.Jogging setiap petang..

Rasanya itu sahaja... dan di bawah ni adalah testimonial dari aku...

Gambar di atas tu adalah tarikh entri pertama aku iaitu.."Bagaimana hendak membuat blog"




Gambar di atas adalah hari pertama aku pasang widget alexsa..bertarikh 23  september 2011

.
26 September 2011


26 September 2011
28 September 2011



gambar di atas adalah yang terakhir sebelum rangking aku berada pada bawah 1 juta...


gambar di atas adalah pada hari dan waktu  entri ni ditulis..kesiannya x da orang review lagi..sapa review aku review korang balik..tinggalkan mesej review pada ruangan komen..
.
Jadi kepada sesiapa yang maw naikkan ranking boleh la guna pakai tips merapu dari aku ni...

Nota : untuk menaikkan rangking dari no data ke 2 juta adalah senang gila2...dan rangking tu makin berat maw naik dari angka 2juta hingga ke 1juta dan ke bawah...kalo kena musim cuti sekolah ada sikit punya susah sebab banyak saingan..

Sekian

23 ulasan:

Hendra Hacc berkata...

Nice info.
Boleh aku guna cara.

Sila singgah blog aku.
http://haccfiles.blogspot.com/

Polskahackrew berkata...

Cuba saja bro..nanti ada masa review k..

Polskahackrew | Blog pembelajaran Blogspot

Zull berkata...

singgah sini
http://fatwakomputer.blogspot.com

afzalsukasuki berkata...

oo cenggini caranya :) aku tak pernah amik tau pon :)

SpeakerSekolah berkata...

gud info..

Web mdmk berkata...

Kunjungan silaturahmi malam sahabat di sini....terima kasih telah berbagi ilmunya di sini

Ferry I berkata...

alexa ku tidak turun-turun sobat

Tautan Pena berkata...

Pena hadir dan absen malam..
Makasih atas infonya

Polskahackrew berkata...

@Ferry Idah ikut semua step di atas?

khairul@kechik berkata...

alexa tu benda alah ape plak?huhu.. tgk ramai gak blogger lain pasang..

Polskahackrew berkata...

@khairul@kechikalexa rangking ni lebih kurang macam carta muzik2..sapa top dia no1..rangking alexa ni berdasarkan berapa ramai pengunjung blog/website...rangking alexa no1 buat masa ni google.com..rangking blogger2 yang top di bawah 100ribu..

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

salam bro
macam mana nak pasang alexa tu yer
dah cuba baca banyak tutorial cara letak tapi x jadi

Polskahackrew berkata...

@.::: Princess MOMOY :::.sy akan cuba buat tutorial tu..('',)

cwiter berkata...

Terima kasih infonya,, ^_^

Polskahackrew berkata...

@cwiter

your welkam bro..('',)

pondok usang berkata...

wah, banyak info berguna dalam ni,.. cuma nak tanye, pakai ip lain.. maksudnya., kalau lagi ramai admin blog ni, makin senang naik ranking?? macam tu ke. n satu agy.. lam table alexa tu, ada *rank* (ranking website kita kan) yang *link in* tu ape dia ye..sebab ada blog lain, ada 34 la, 89 la..jawab di http://hanyapondokusang.blogspot.com/
terima kasih ye..

Polskahackrew berkata...

@pondok usangmmg senang sikit naik klu ramai admin.. tp bergantung jg dengan daily trafik.. daily trafik kena maintain setiap hari.. link in tu.. jumlah link yang membawa ke blog anda.. klu nak banyak link tu kena rajin tukar link dengan blogger lain,, kena tag pun blh buat link in tu naik jg..

pondok usang berkata...

@Polskahackrew - em, macamane kita nak tau orang tag kita ye..sory banyak bertanya.hehe

Polskahackrew berkata...

@pondok usang
biasanya orang yang tag tu akan bagitau d shoutbox.. tanya ja bro

Unknown berkata...

sudah buat alexa preview untuk blog ni..=)

Polskahackrew berkata...

@Unknown
thanks bro.. ada guna alexa jg? nak balas review la.. ('',)

Multi Info berkata...

Tips menarik, thanks ^_^

HANIF HASSAN berkata...

sila singgah kat blogg saya...btul ke cara saya msasokkan alexa side tu... ni blog saya..klu sayableh perbetulkan takk..?? http://arenep93.blogspot.com/

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...