13/10/11

Tutorial cara buat zoom efek pada gambar pada blog


Tutorial cara buat zoom efek pada gambar by BLogger Blog TUtorial






Selamat datang ke Tutorial cara buat zoom efek pada gambar pada blog,blogger tutorial,cara dan blogspot..haha..mengarut lagi...Dalam tutorial ni aku guna coding css...ringan sikit berbanding jabasekerip...pada blog ni aku x pasang efek tu..

live demo..letak mouse cursor pada gambar tu

Mula2 cari pergi ke desbot---desaign---edit html---dan save template..x perlu tick pada expand widget template..expand widget template tu untuk edit html code...yang ni css code...ada paham?...

cari code a img pada template anda mungkin code tu mcm di bawah tu

a img {
border-width:0;
}

yang tu simple punya..lain template lain setting.. tapi kurang lebihan saja...gantikan code di atas tu dengan code di bawah



a img, table.tr-caption-container {
border:none;
max-width:560px;
height:auto;
-o-transition: all 0.5s;
-moz-transition: all 0.5s;
-webkit-transition: all 0.5s;
}
a img:hover {
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.5);
-o-transform: scale(1.5);
-webkit-transform: scale(1.5);
-moz-border-radius: 50px 50px;
border-radius: 21px 21px;
-webkit-box-shadow: 2px 2px 6px rgba(0,0,0,0.6);
}


kemudian save template terus kalo korang berani.apa mau takut..kalau salah kan dah save template tadi...rilek la..save terus..buat macam biasa...hahaha...setel... senangkan...sekian terima menerima kasih...

7 ulasan:

MaYa MustWany berkata...

hoyeh2..berjayaaaaaaaaaa!!! terima kasih sangat2..

Polskahackrew berkata...

@MaYa MustWanyyour welcome mustwany

eQuRlz berkata...

yeay!! jd.. sonok plak tgk.. hehehe.. thankz!!

goyang pattah-pattah berkata...

sangat menarik sobat, sangat bermanfaat, oy saya coba yaa

Polskahackrew berkata...

@goyang pattah-pattah

cuba jgn x cuba bro..('',)

~nazaku~ berkata...

hmmm...macamana nak buat hanya gambar dalam post sahaja yang dapat efek ni? tak mo la gmbr header pun ikut sekali..jelek banget sih...

huhuhuh...

Polskahackrew berkata...

@~nazaku~
nnti saya cuba buatkan tutorial dia

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...