16/02/12

Tutorial cara pasang widget link within


Tutorial request by azzra

Widget ni adalah widget related post yang terbaik bagi aku..






cara pasang pada blog senang saja.. tidak perlu bermain2 dengan code..

Mula2 pastikan anda sudah login akaun blogger anda..

Kemudian pergi ke site ni   http://www.linkwithin.com/learn







isikan apa yang patut.. macam gambar di atas.. email pastikan betul... pada width tu,, anda pilih mengikut kesesuaian blog anda... macam gambar screen shot di atas sekali tu.. adalah 5 stories.. jika blog anda background hitam.. tick pada my blog has light text on dark background.. klu terang.. sila abaikan... kemudian klik get widget








lepas anda klik get widget tadi.. akan keluar seperti gambar di atas,, klik install widget...






lepas tu akan jadi seperti di atas.. sila pilih blog jika anda ada lebih dari 1 blog.. title tu anda boleh letak apa2 saja yang anda suka2 hati... hahaha

kemudian klik add widget ....




lepas tu pindahkan widget tu di bawah blog posts .. seperti gambar di atas... Senangkan

Sekian

7 ulasan:

khairul berkata...

terima kaseh...dh pasang

misz_eyza berkata...

nt nak request tuto lain blh kot hehe...jgn marah naaa... (^_^)

Polskahackrew berkata...

@khairul
your welcome bro

Polskahackrew berkata...

@misz_eyza
blh2.. ('',)

nur aina' berkata...

tpi kenpa linkwithin tu dri blog orag lain ? knapa bukn blog sndri ? =="
konpius nih T.T

Polskahackrew berkata...

@nur aina' link within ni untuk entri lain dari blog sendiri.. huhu.. ('',)

ARTIS17845 berkata...

Artikel CANTIK, salam kenal persahabatan, happy blogging

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...