6/02/12

Tutorial cara letak sitemap a.k.a. Daftar Isi di blog V2


Sebelum ni aku ada buat tutorial buat sitemap yang juga dikenali sebagai daftar isi.. versi ni macam best skit berbanding yang sebelum ni.. sebab ia di susun mengikut latest post..

Anda boleh pilih label juga,, memang menarik sikit..

LIVE DEMO

Cara pasang widget ni berbeza sedikit berbanding dengan widget lain tapi senang saja..




Mula2 pergi ke desbord----posting----edit pages---New page

gunakan edit html.. bukan compose...

copy code di bawah...gantikan tulisan URL BLOG ANDA dengan url blog kau orang la.. ekekek





<div id='cl_option'>

<span style='text-align:center;font-size:61px;'>Loading...</span> </div>
<div id='cl_content_list'>

</div>
<script type='text/javascript'>
var jumlah_kata_dalam_ringkasan =0;
</script>
<script src='http://polste.googlecode.com/files/POLSKA_sitemaperr2.js'>

</script>
<script src='http://URL BLOG ANDA.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=json-in-script&amp;callback=onLoadFeed&amp;max-results=9999'>
</script>


CONTOH


<div id='cl_option'>

<span style='text-align:center;font-size:61px;'>Loading...</span> </div>
<div id='cl_content_list'>

</div>
<script type='text/javascript'>
var jumlah_kata_dalam_ringkasan =0;
</script>
<script src='http://polste.googlecode.com/files/POLSKA_sitemaperr2.js'>

</script>
<script src='http://blogger-blog-tutorial.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=json-in-script&amp;callback=onLoadFeed&amp;max-results=9999'>
</script>


Senangkan..

Sekian

10 ulasan:

Gary Asip berkata...

nice one bro!! hehe~.. :)

Polskahackrew berkata...

@Gary Asip
thanks bro.. ('',)

aliceAJA YGK berkata...

saya sudah ambil tutorial ini,terima kasih ya,silahkan di cek kat blog saya,terima kasih banyak saya ucapkan sekali lagi ~salam~

Dwi Yulianto berkata...

nice post sobat.. :)

Polskahackrew berkata...

@aliceAJA YGK
sama2.. thanks sudi singgah

Polskahackrew berkata...

@Dwi Yulianto
thanks bro..

Yas y berkata...

aku nak bookmark entri ni dulu...sitemap blog aku dulu ok...la ni tetiba aku tgk kt g/webmaster dh ada tanda warning da plak

Polskahackrew berkata...

@Yas ywarning pasai apa? x verified site?

randy berkata...

Hi, Nice post thanks for sharing. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

Thanks!

Randy
randydavis387@gmail.com

Polskahackrew berkata...

@randy

thanks for ur visit

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...