30/12/11

Tutorial cara letak multitab widget | Blogskin style



Multitab ni sama macam sidebar yang digunakan pada template blogskin.. sebab tu la aku kasi tajuk dia blogskin style.. lagi pun script tu memang dari blogskin.. aku ambil dan ubah apa yang patut..

Widget ni sesuai diletakkan pada sidebar.. widget ni lebih kurang sama macam multitab widget yang aku postkan sebelum ni.. tapi jenis ni lagi simple..

live demo










Lepas Folow tinggalkan pesanan pada shoutbox...thanks








Cara pasang pada blog senang saja.. mula2 pergi ke desbot---desaign---ada gadget---html/javascript... copy code di bawah kemudian paste..

Masukkan widget pada ayat MASUKKAN CODE WIDGET DI SINI(gantikan dengan code widget anda)

pada Nav1,Nav2,Nav3,Nav4 anda gantikan mengikut kesesuaian widget,, seperti live demo tu





<div id="polkajoker">
<style type='text/css'>
#sedba {background:#CCF2FF;color:#151515;padding:7px;border-radius:15px;}
#sedba .menu .navi:hover {background:#66D9FF;border-radius:5px;}
#sedba .menu {
border-bottom: 5px solid #b7a785;
}
#sedba .menu:hover {border-bottom:5px dashed #29C9FF;}
#sedba .menu .navi {cursor:crosshair;
font: normal 8pt "Calibri", sans-serif;
color: #151515;
border-top: 1px solid #66D9FF;
letter-spacing: 3pt;
margin: 0;
padding: 8px 5px;
text-align: center;
text-transform: uppercase;
}
</style>
<script type="text/javascript">
function changeNavigation(id)
{document.getElementById('content').innerHTML=document.getElementById(id).innerHTML}
</script>
<div id="sedba">
<div class="menu" >

<div class="navi" style="border-top:none;" onClick="changeNavigation('polska1')">Nav1</div>
<div class="navi" onClick="changeNavigation('polska2')">Nav2</div>
<div class="navi" onClick="changeNavigation('polska3')"><font color='#ff0000'>Nav3</font></div>
<div class="navi" onClick="changeNavigation('polska4')">Nav4</div>
</div>

<div id="content" style='border-top:2px solid #99E6FF;'>

Masukkan code widget sini 1

</div>

<div id="polska1" style="display: none;">

Masukkan code widget sini 2

</div>


<div id="polska2" style="display: none;">

Masukkan code widget sini3

</div>

<div id="polska3" style="display: none;">

Masukkan duit di sini,, hahaha

</div>

<div id="polska4" style="display: none;">

Masukkan code widget sini
</div></div></div>


10 ulasan:

ratu zuleyqha berkata...

background dye mmg colour biru je ke, atau boley tukar ?? nnt nk try lh, tp tggu bler sng.. hihi ^_^

Polskahackrew berkata...

@ratu zuleyqha

blh tukar..cuma tukar code warna.. ('',)

khairul berkata...

TQ bro

khairul berkata...

TQ bro

Polskahackrew berkata...

@khairul
Your welkam bro.. ('',)

Original CikTeddy berkata...

trime kaseh..dah jadi da kt blog sy..wink3!hehe

Polskahackrew berkata...

@Original CikTeddy

sama2.. ('',)

Gary Asip berkata...

dah buat!! thanks bro.. :)

Aisha Fauzi berkata...

Bila click pada Navbar tuh dia akan keluar dekat bawah atau dekat tempat post ? Saya apply dekat blog, dia keluar dekat tempat entry .

Zieyzie Ilisha berkata...

tak faham lah..

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...