1/12/11

Code Tutorial | #Main Wrapper


main wrapper pada blogspot

Seperti penerangan yang lepas2...penerangan ini juga berdasarkan dari template classic...

Apa yang terkandung pada main wrapper ni ialah widget seperti berikut..
 
<b:widget id='Blog1' locked='true' title='Blog Posts' type='Blog'/>


kalau mau tau itu lah kandungan entri pada blog anda...jika anda delete coding html tersebut maka blog anda akan kehilangan entri..tapi aku belum pernah pula terai delete coding tu..hehehe...jahanam blog kalau aku delete coding tu..hehe...

jika anda tick pada expand widget template...coding pada main wrapper la yang paling rumit sekali...sebelum expand adalah seperti berikut

<div id='main-wrapper'>
<b:widget id='Blog1 locked='true' title='Blog Post' type='blog'/>
</div>

Simple kan.
Main wrapper biasanya diletakkan di dalam outter-wrapper bersama2 sidebar-wrapper...dengan arahan css agar sidebar wrapper dan main-wrapper lepak bersebelahan...

Apa macam..? ada paham...lepas ni topik yang terakhir ialah sidebar dan footer...jika anda faham semua nya boleh la anda buat template sendiri...

Tiada ulasan:

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...