3/10/11

Tutorial cara mudah untuk ping blog dan entri

Cara ping ni sangat mudah..x perlu taip apa2...cuma klik sahaja...senangkan...Caranya ialah dengan memasang widget ni pada blog anda...

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Klik widget tu..tolong ping blog aku..hehe...bila dah ping..pada homepage widget tu..korang copy code widget tu dan letak pada blog korang...lepas tu korang ping la blog korang...senangkan...jika anda hendak ping entri.. masuk page entri kemudian klik widget tu.... senangkan...


gambar diatas tu lah contoh dia....

nota : jika anda sudah ping blog atau entri , clear history sebelum ping entri yang lain

tambahan atas persoalan cik maya...

bila anda klik widget di atas tu...widget tu akan membuka 1 tab baru dan terus ping blog saya...
sila rujuk gambar di bawah


klik pada home ...




warna widget tu anda boleh ubah ikut kehendak anda....bila dah setel tukar warna..copy code...kemudian login akaun blogger>>>dashboard>>>design>>>add a gedget>>>html / javacript kemudian paste kod,,...selesai..sekian..

21 ulasan:

MaYa MustWany berkata...

ok,mas tak faham.explain plz.

Polskahackrew berkata...

@MAYA_mustwanypart mana yang x paham?

MaYa MustWany berkata...

ha3 ok da faham n da boleh wat.terima kasih tambah note,baru faham~sori agak blur ckit..he2

Polskahackrew berkata...

@MAYA_mustwanyur welcome miss

Farixsantips berkata...

Wah keren juga, jadi blog bisa di di kirim ke Seasrh Engine melalui Ping :) Thanks ya :)Kunjungin balik yah

Polskahackrew berkata...

@Farixsantipsur welcome..('',)

Susan Lolo Bua berkata...

saya nak try laa ni :)

Polskahackrew berkata...

@Susan Lolo Buaterai jangan x terai..aku guna ni la utk ping semua entri..senang keja..

Isman berkata...

Sudah kuletak di belogku. Terima kasih tutorialnya..

Polskahackrew berkata...

@Ismansama-sama bro/mas/gan/sobat..hehe

krisis identiti berkata...

gua dah tekan like. weh, kalo auto ping ni nak kena buh semua entri ke buh kat blog je? terimakaseh.

Polskahackrew berkata...

@Kepal Manthanks bro..buh kat belog macam buh widget biasa..('',)

GLace TIng berkata...

Hello, I visit and give your full support and please support me back. Thank you in advance.

Yastro berkata...

ok bro...dh pingkan ko punya dulu...he3x!!!

Polskahackrew berkata...

Yastro : hhehee.. thanks bro

SyuHaDa ◕‿◕ berkata...

ping blog buat apa ehh?

Polskahackrew berkata...

@SyuHaDa ◕‿◕
untuk kita bagi tau enjin pencarian seperti google yang kita ada entri baru.. then google akan indeks .. Biasanya sy ping selepas sy buat entri dan lepas sy edit template.. ('',)

Raden Penerus berkata...

nice artikel..

Polskahackrew berkata...

@Raden Penerus

thanks bro

Komputer Media berkata...

Info Yang bermanfaat..

Suzana Azri berkata...

salam.. wahh.. banyak bende kene belajar ni. thank 4 sharing. jemput kwn2 singgah blog sy ye vitaminsihatmenawanceria.blogspot.com

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...