2/01/12

5 blogspot ditawan/pwned | PENGEMBARA TIMUR


Sedang aku santai di awal pagi ni... aku pun buka fb untuk melihat perkembangan terbaru dari PENGEMBARA TIMUR.. sekali tengok ada 6 blogspot yang ditawan.. tapi 1 tu telah dikembalikan.. lagi 5 blogspot belum dituntut oleh owner blog tu

Jadi kepada sesiapa yang kenal dengan mana2 owner blog tu sila habaq mereka yang encik PENGEMBARA TIMUR sedang menunggu tuntutan mereka...

Kali ni PENGEMBARA TIMUR menggunakan deface script yang terbaru dan lebih menarik..
dan yang paling best nama polskahackrew tersenarai pada credit to..hehehe

Thanks PENGEMBARA TIMUR ('',)

Berikut adalah senarai blog yang ditawan/pwn3d

http://ifsha.blogspot.com/
http://ain-syahtulsyahira.blogspot.com/
http://prince-aeros.blogspot.com/
http://glider-aeros.blogspot.com/
http://khabar-uniputra.blogspot.com/

Anda boleh lihat sendiri pada blog tu..

Jika blog tu telah pulih anda boleh tengok live demo


KLIK SINI


Mereka sudah kena anda bila lagi.. kalau hacker tu dari negara kita.. x perlu risau.. tapi kalau kena tawan oleh hacker luar menangis x berlagu la jawapnya..

TINGKATKAN SECURITY BLOG

Sekian

14 ulasan:

duniaautomotif berkata...

harap2 x kena hack la.. hehe

misz_eyza berkata...

sebab apa yer blog mereka ditawan?

Polskahackrew berkata...

@duniaautomotif
takut jugak kalo kena hack.. tp klu hacker dr negara kita x jht,, jgn ja kena hack oleh hacker luar.. ('',)

Polskahackrew berkata...

@misz_eyza
ada banyak sebab.. antaranya.. password lemah(tiada kombinasi nombor atau lain2 simbol),phising website, keylogger,cookie stealing,unencrypt network.. dan mcm2 lg.. ('',)

maszull berkata...

assalamualaikum...takut plak rasanya kalau mcm nikan...:)

nursyazwanee damea berkata...

saya tak dibebaskan lgi. sobss sobsss

Polskahackrew berkata...

@maszull
Wa'alaikumsalam .. memang menakutkan.. kena rajin baca artikel psl hacking untuk mengatasi mslh ni,, ('',)

Polskahackrew berkata...

@nursyazwanee damea
awak ditawan?

Nerdy Zuera berkata...

Baru je kena tawan hari nie.. sobson.. :(

Polskahackrew berkata...

@Nerdy Zuera
PENGEMBARA TIMUR active jam 1pagi sampai azan subuh.. klu mau tuntut kena lepak tengah2 mlm d fanpage PENGEMBARA TIMUR..

Nerdy Zuera berkata...

@Polskahackrew

Ouh, baru taw..
okay2.

Polskahackrew berkata...

@Nerdy Zuera
da tuntut blom?

Alex Irfani berkata...

kenapa ya ? ko bisa sampai di deface..? dia deface kan brarti memasukN script. utk memasukN tentu hrus login ke hlmn admin. so, awal dia bisa mengetahui username m pass tuh dr mana..? &utk apa alasan 'iseng' nya ? jd bingung..


hehee maaf sob, trlL brsmngt.. :D

Polskahackrew berkata...

@Alex Irfani
ada banyak cara bro.. untuk dapatkan username dan pass.. blog yang ditawan di atas adalah dari kaedah phising .. ('',)

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...