13/12/11

Facebook fanpage welcome note membunuh blog..?


Apa yang aku tulis ni adalah pendapat peribadi.. jadi kalau ada yang tersinggung ,tersindir, terguris jiwa ..awal2 aku cakap.. SORRY TO SAY...

Kenapa aku cakap facebook fanpage welcome note membunuh blog?

Sebabnya welcome note jenis ni mengganggu reader blog anda..apa tidak kena tunggu beberapa saat.. sama seperti site yang terlalu berat page load.. ada yang hold visitor sampai hampir seminit..gila

Ibarat page anda loading dekat seminit...mmg gila2 lambat.. bak kata PINGDOM TOOLS, NOBODY LIKE SLOW WEBSITE

Ramai owner2 blog dan site berusaha untuk meringankan page loading..tapi mereka yang menggunakan script ni berusaha sebaliknya..pelik tapi benar...fanpage tu hanya boleh dilike sekali sahaja..

Kalau welcome note tu tidak muncul setelah tekan like ok juga..tapi dah tekan pun tetap ada jg...

Atau pun

Kalau welcome note tu hanya muncul pada homepage ok la..tapi welcome note tu muncul pada setiap page.. kalau mcm tu site yang pageload dia lambat lagi ok sebab site yang lambat pageload ni hanya 1stime visit saja dia slow gila2..tapi bila dah cookie,cache segala dah lekat masa 1stime visit..2nd time visit tidak la selambat 1stime visit...

Memang tidak dinafikan setiap owner fanpage mahu fanpage mereka dilike ramai pengguna FB..aku pun mau juga..tapi perlulah kena dengan caranya... tidak perlu terburu2..slow and steady..slagi anda aktif berblog selagi tu lah akan ada orang akan like fanpage anda...

Namun seperti yang telah aku katakan..ini hanyalah pendapat peribadi.. blog anda,andalah yang tentukan....

Selamat berblogging..Sekian..('',)

18 ulasan:

"aja2 fighting" berkata...

eh boleh komen dekat sini gak..ahaha...aja xsuke sbab semak...siyes aja tekan pangkah je kalau diorang set masa 1 minit..5saat pon macam da malas nak tunggu...

Polskahackrew berkata...

@"aja2 fighting"

tu la pasal..blog yang sediakan tutorial welcome note fanpage pun x nak guna script ni..huhu..

Terbelog berkata...

tp laju follower kat fb nanti..try la

Ahlam Miera Amirul Shafie berkata...

sokonggg....menyemak jer,,,huhuhu..:P

Polskahackrew berkata...

@Terbelog

klu sy aktif fb,blh jg terai untuk sminggu,..tp sy x aktif fb bro..lagi pun org yang paling kerap lepak di blog ni mesti la owner blog..sy rs kurang slesa la pulak nnti..hehe..thanks singgah bro,,

Polskahackrew berkata...

@Ahlam Miera Amirul Shafie

yeah kita sependapat..thanks singgah..('',)

wan niahix berkata...

Btol2... sakit mate je tgk... hehe... just my opinion k... xde nk ngate sape2... ^_^

Malik Perang berkata...

thats rite bro.sebab tu aku ta guna benda tu. :D

Polskahackrew berkata...

@wan niahix

hehe..sama la..cuma pendapat peribadi..('',)

Polskahackrew berkata...

@Malik Perang

ada 1 blog perkongsian movie yang top pakai sript tu tp skrg da x pakai mungkin sbb pengunjung dia berkurangan jd dia x pakai..('',)

Koding berkata...

Memang betul...
Sesiapa yg ada pasang bende ni, baik bunag saja...
Membazirkan masa kengkawan yg dtg melawat blog jer...

ChaCha berkata...

mmg susah..dgn berbekalkan line hampeh ni..hahah...

ratu zuleyqha berkata...

HAHA ! terasa mak, nyah :P
btol gk tuh ek ?? eqha dh buang da, cer tengok blk (:

Polskahackrew berkata...

@Koding

suatu ms nnti mesti dorang akan buang punya bro..('',)

Polskahackrew berkata...

@ChaCha

kalau line laju pun x da makna..sebab kena tunggu jg..hhuhu

Polskahackrew berkata...

@ratu zuleyqha

a'a da ilang..jgn ,mrh aarr..cuma luahan pendapat.('',)

afzalsukasuki berkata...

baru ingat nak pasang..tetiba ko buat entry pasal ni.berbelah bagi gak la.uhuk3

Polskahackrew berkata...

@afzalsukasuki

cuba2 la bro..seminggu ka..lepas tu tgk daily visitor dan pageview.selama selama tempoh psg widget tu ..samada makin naik..turun..atau maintain..('',)hehe

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...