30/01/12

Code Tutorial | CSS gradient code generator


Sebenarnya aku x tau apa tu gradient.. tapi aku pernah nampak kata arahan ni pada CSS.. tapi aku x tau apa kegunaan gunanya,, Semalam masa BW aku cari la apa dia Css gradient, tiba2 aku jumpa site yang macam best.. dari site tu baru aku paham apa dia gradient tu..

Site tu bukan la site tutorial..tapi site CSS Gradient code Generator.. bagi mereka yang suka edit template sendiri aku rasa kau orang patut cuba terai test efek ni,, mmg menarik.. terpulang dari imaginasi luar kawal anda.. semakin liar imaginasi anda semakin unik la jadik nya... hahaha...jangan imagine perkara yang bukan2,, keh keh keh..

Bagi yang masih x tau apa dia gradient tu.. anda boleh tengok pada backgound blog dalam entri ni.. aku buat yang simple punya hanya untuk live demo dan pemahaman..

Cuba scrollkan ke atas dan ke bawah,, perhatikan warna background tu berubah dari atas ke bawah,, kekeke,,, cantik kan

Link dia ada di bawah ni.. aku malas mau bookmark.. jadi aku abadikan dlm entri ni.. hehehe,, kakaka,,lallala

CSS GRADIENT GENERATOR

Sekian



8 ulasan:

F.A.R.A.H. deeb berkata...

tq 4 sharing!

Rama Arif Maulana berkata...

wah nice sob... :D
Absen siang

syasyajohan berkata...

banyak kali denga tapi x tahu css gradient tu apa,baru tahu

Polskahackrew berkata...

@F.A.R.A.H. deeb
ur welcome ('',)

Polskahackrew berkata...

@Rama Arif Maulana
thanks singgah bro

Polskahackrew berkata...

@syasyajohan
huhu.. tula sy dengar banyak kali.. tapi bru ja tau,,.. huhu

gHadiskeCik berkata...

sweetnya..hehehe thnks

Polskahackrew berkata...

@gHadiskeCik
your welcome.. ('',)

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...