13/12/11

Pop up yang mendatangkan hasil @ duit?


Mesti anda tahukan apa tu pop up..memang sangat mengganggu..selalunya pop up tu keluar sebab widget tertentu yang kita pasang pada blog...

Tapi bagaimana pula dengan POP UP yang kita sendiri buat dan mendatangkan hasil @ duit?..

Betul..x tipu punya...semalam aku baru daftar dan letak iklan churp kemudian aku letak link churp tu pada script hide shoutbox..

Jadi bila anda buka shoutbox tu .. popup iklan churp tu akan keluar sama seperti anda klik iklan churp tu...

Sebenarnya aku buat semua ni hanya untuk eksperimen..tapi..mendatangkan hasil pula... jadi aku mau share perkara ni...hehehe

Jadi kepada sesiapa yang berminat mau buat cara ni mesti daftar churp dl..

Tutorial churp aku x buat sebab aku malas..hahaha... jadi aku bagi link TUtorial sahaja

LyssaSecret

pada masa ni aku hanya boleh gabungkan link iklan churp dengan shoutbox jenis spoiler sahaja...jenis lain x ada.. lagi pun lagi bagus shoutbox jenis spoiler ni..sebab ringan sikit script dia berbanding cara hide shoutbox yang lain..

Tutorial buat pop up guna shoutbox tu aku akan buat pada entri akan datang @ coming soon..hehe..

di bawah ni gambar screen shot pendapatan aku selepas daftar iklan churp semalam


X la banyak sangat..cuma RM 2.40 .. tapi bagi blogger newbie mcm aku ni..memang x sangka aku blh jana 2 ringgit 4 kupang dalam ms sehari blogwalking..hehe.. ni kira upah aku Blog Walking la ni..

Belum lg minta kwn2 di FB tlg klik...tp aku x aktif FB.. FB tu cuma untuk klass blajar coding..jadi jika anda aktif FB..rajin2 la kempen d fb... mesti lagi masyuk..


Bersambung...


KLIK SINI UNTUK BACA SAMBUNGAN ENTRI NI

16 ulasan:

katak comel berkata...

ajrla ltk iklan churp2 cam smlm tu

Polskahackrew berkata...

@katak comel

akan datang sy buat tutorial..tapi buat ms ni sy cuma blh gabungkan dengan shoutbox jenis spoiler ja..hehe..('',)

Hanif Idrus Blog berkata...

bagu sgak ...
nanti buat entri yek

Polskahackrew berkata...

@Hanif Idrus Blog

ok bro..da siap nnti sy bg tau

hyz berkata...

ada orang x suke ngn cara ni. sebab mungkin rasa tertipu... lagi teruk dia terus ban ip kamo. rugi r camtu kan?

Polskahackrew berkata...

@hyz

ha'ah la bro..sy pun br terbaca yang do & dont..cara ni tergolong kepada don't..hehe..thanks bro..('',)

Ageboy berkata...

hahhaa..bersambung ni artikelnya.ajarla caranya bikin pop up..

Seri berkata...

oiiii...jangan makan sendiri2...share2 dengan kita tau...

Polskahackrew berkata...

@Ageboy

siap nnti sy bagi tau bro

Polskahackrew berkata...

@Seri

ok nnti sy bg tau caranya..

diana berkata...

banyak kali akak masuk sini tapi akak tak jumpa kat mana butang like untuk post.yang ada cuma butang like kat belah kiri blog tu..yang atas sekali..

Polskahackrew berkata...

@diana
sy x letak butang like untuk post kak..hehe.. cuma ada fanpage..dah memadai klu da klik skali..terima kasih sudi klik like dan page..('',)

Lyssa Faizureen berkata...

Ait ?? selir - selit pulak nama Lyssa erkk > kihkih . tengs :D

Polskahackrew berkata...

@Lyssa Faizureen

your welkam.. thanks sudi singgah..peewiit..hehe('',)

Lyssa Faizureen berkata...

hekhekk . nak peeewit peewit lak . ehh , umo bape ni /?

Polskahackrew berkata...

@Lyssa Faizureen

umo rahsia.. tapi.. da ckp umo nak ngorat.. hehe.. jgn mrh..('',) usik mengusik di pagi ahad..

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...