8/12/11

Cool Grey Template


Sebelum aku release template ni aku pakai 2 hari untuk diperkemaskan lagi..dalam masa tu banyak jugak feedback yang aku dapat pasal template ni..

Template ni simple saja..entri sebelah kanan manakala sidebar sebelah kanan...cuma pada bahagian footer template ni ada 3 section pada footer... jadi template ni ada 3 add a gadget pada bahagian footer..

Secara keseluruhannya template ni memang sangat menarik bagi pengemar kaler gelap..aku suka juga template ni..simple dan kemas..hehe

Live Demo


Download


Sekian

7 ulasan:

Aqmil Lambung berkata...

dah puas kaler putih... bahagian sidebar tu nak kasi besar setting kat mana?? iklan aku kuar separuh je..





bro link kan aje live demo ke blog aku... huhuu..

Polskahackrew berkata...

@Aqmil Lambung

thanks bro..dah letak live demo..

untuk lebar atau kecilkan sidebar..kena resize #main-wrapper dan #sidebar-wrapper..

senang saja bro sebab seting lebar aku guna setting %..jadi kalau mau lebar standard #main-wrapper template ni width:70%; manakala #sidebar-wrapper width:30%;

cth

#main-wrapper {width:80%;}
#sidebar-wrapper {width:20%;}

yang penting hasil tambah main-wrapper dan sidebar wrapper adalah 100%.. jangan lebih..kalau lebih blog meletup..hahaha

untuk edit ni cari 2 code ni

#main-wrapper
#sidebar-wrapper

Ubah width tu saja..thanks

MZ berkata...

thanx sudi share. :)

Polskahackrew berkata...

@MZ

your welkam..('',)

Aqmil Lambung berkata...

macam mana nak tulis/buat discription bawah tajuk blog...


contoh kat header

AQMILLAMBUNG

"nak tulis bawah dia.."





macam bro tulis BLOGGER TUTORIAL | TUTORIAL BLOGSPOT

Polskahackrew berkata...

@Aqmil Lambung

tulisan yang mcm ni ka bro..

P0L5K4H4CkR3W | Blogger Blog Tutorial | Tutorial blogspot | Blogger tutorial for blogspot | Simple coding tutorial | Blog tutorial untuk blogspot | Panduan untuk Blogger..
senang saja bro..pergi ke desbot---setting--basic..tulis apa2 description dlm kotak description tu lepas tu save... Selesai..('',)

GLace TIng berkata...

Hello, I visit and give your full support and please support me back. Thank you in advance.

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...