4/11/11

Tutorial cara letak scroll bar pada komen | HTML


Cara letak scroll bar pada komen ni senang saja..sama macam letak scroll bar pada archieve dan popular post yang aku pernah buat..

Mula2 pergi ke desbot---desaign---edit html---tick pada expand widget template kemudian cari code

  <div class='comments' id='comments'> 

ATAU code

  <div class='comments'>

Kemudian gantikan dengan code

  <div class='comments' id='comments' style='overflow:auto; width:ancho;height:450px'>

pada angka 450px tu anda boleh tukar ke 340px atau 250px atau ikut suka anda..senangkan

Sekian..

11 ulasan:

Hanif Idrus Blog berkata...

thanks for info...
kebanyakkan ilmu blogger saya perolehi dari blog-blog sebegini...
Cayok!!!

Polskahackrew berkata...

@Hanif Idrus Blogyour welcome bro..thanks sudi singgah..

Tips Kesehatan berkata...

Gan, kalau yang dikasih scrool cuma komennya bagaimana.. Tips diatas saya coba tapi kotak komentarnya juga ikut masuk kedalam scrool.. :)

Polskahackrew berkata...

@Tips Kesehatan
kalau mau buat kotak komen tidak termasuk dalam scroll sya belum tahu lagi..tapi rasanya boleh..dengan cara memindahkan dasar code html komentar ke atas..ada sikit punya rumit bro..nanti aku usahakan..thanks

mY 53Lf berkata...

@Polskahackrew

Gan bagai man cara buat link loncat gan,, biar saat kita klik dia buka tab baru,,, nice info gan,,
di tunggu coment bac na

http://ebook-bagus.blogspot.com/2010/01/terampil-mengelola-energi-bukan-waktu.html

Polskahackrew berkata...

@mY 53Lf
Sila Rujuk sini HTML A TAG

thanks

mY 53Lf berkata...

Ok teman terikasih yah,,,,

Polskahackrew berkata...

@mY 53Lf

sama2 bro..('',)

Rohana Warisan Kraf Hubungi 017-2069629 berkata...

amat membantu..ada tak cara nak buat border dibahagian kotak komen ni? tq..:)

Polskahackrew berkata...

@Rohana Warisan Kraf Hubungi 017-2069629blm ada lg..nnti saya buat..da siap sy buzz..

Rohana Warisan Kraf Hubungi 017-2069629 berkata...

ok..terima kasih..:)

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...