4/11/11

Tutorial cara letak scroll bar pada popular post HTML


Tutorial cara buat scroll bar pada popular post By Blogger blog Tutorial

Cara buat scroll bar pada popular post ni lebih kurang macam buat scroll bar pada archive,jika anda faham dengan arahan html ni banyak lagi anda boleh buat scroll bar seperti ruangan komen atau entri..('',)..

mula2 pergi ke desbot---desaign---edit html---expand widget template...

kemudian cari code ni...  <div class='widget-content popular-posts'> kemudian gantikan dengan code

<div class='widget-content popular-posts' style='overflow:auto;width:ancho;height:300px'>

kemudian klik save lepas tu klik prebiu..kalau ok save..senang kan...

Angka 300px tu tinggi..angka tu boleh ubah ikut suka hati2 anda..haha...lalala

sekian

7 ulasan:

Deganshah Putra berkata...

Wow ini dia yang ane cari, nampak senang. nanti saya coba praktikan terima kasih.

Polskahackrew berkata...

cuba jangan x cuba bro..('',).. thanks singgah

Aqmil Lambung berkata...

scrol popular post dengan arkib dah jadi...

Polskahackrew berkata...

@Aqmil Lambung
thanks bg feedback bro..

Deganshah Putra berkata...

Dah saya coba dan akhirnya berhasil maaf baru praktek soalnya cari template yang pantas dulu hehe. sip

Polskahackrew berkata...

@Deganshah Putra
thanks bagi feed back broo..

RockMantiCks berkata...

mantap tutorialnya kunjungan balik di tunggu

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...