22/09/11

Tutorial cara buat pautan blog,pada blog profile



Updated...Sila sebarkan perkara ini kepada blogger yang belum membuat pautan pada blog profile

Penting sangat ka mau buat pautan ni..memang penting jika anda mengharap blogger lain follow anda balik...
Memang anda biasanya meninggalkan pesanan pada shoutbox yang berbunyi..folow awak.,folow saya balik..atau pun saya folower anda yang ke 3 juta,,folow saya balik.. namun bagaimana jika owner blogger itu terlepas pandang pesanan anda.?...

yang tinggal hanya gambar profile anda dan nama...kalau blogger tu rajin...dia google la nama tu...tapi jika nama tu banyak sangat orang pakai memang susah mau cari...dan akhirnya.. blogger tu gagal folow.blog anda..

maka terjawab la persoalan kenapa aku folow 300 tapi yang folow balik cuma 100...fahamkan pentingnya buat pautan blog,pada blog profile

Sila ikuti tutorial di bawah,cara buat pautan blog,pada blog profile...




Mula2 login ke akaun blog anda..klik pada edit profile...



kemudian klik Select blog to display....yang lain tu tandakan macam dalam gambar tu..




'tick' pada nama blog korang....panjangnya nama blog dalam tutorial ni...kemudian klik SAVE SETTING



bila perkataan Your setting have been saved....klik edit profile macam dalam gambar tuh...



pada edit profile tu scroll ke bawah sampai jumpa SAVE PROFILE....jumpa tu korang klik..jangan malu2...pada edit profile ni korang tukar la gambar korang sekali..aku malas mau tunjuk sebab korang mesti ada pesbuk kan..pandai2 la....kira selesai la proses ni....



cara untuk pastikan yang korang pautan tu ada atau tidak....korang masuk blog korang dan folow blog korang sendiri..bila dah folow klik gambar profile korang....gambar profile aku gelap sikit...('',)



dalam petak kaler merah tu la pautan blog korang.... bila ada pautan tu..baru lah korang mula suka nak follow blogger lain.. kalau x tinggalkan apa2 jejak pun senang mau cari....

Sekian...terima kasih

22 ulasan:

RinsyaRyc berkata...

^^

-pandailah tudah.. ^^

http://bulatmata.blogspot.com/

ctk berkata...

bagus2...sesuai untuk mereka2 yang baru nk berblogging...thank :D

Kaio berkata...

kalau orang ade banyak blog macam mana?

www.kaio.my

Polskahackrew berkata...

@RinsyaRyc tak pandai lagi ni..('',)

Polskahackrew berkata...

@Kaio

follow blk guna salah satu akaun dia yang paling aktif....('',)

Polskahackrew berkata...

@ctk

tapi ramai yang x peduli pasal ni...tu yang susah..('',)

MaYa MustWany berkata...

fuhh masih ramai lagi yang tak peka.kesian coz de yang 4low kita,then bila nak blas,xde pautan.adoii leceh.

eh,mas nk wat tutorial mcm ni leh kan?nanti mas bgi credit this blog.

suka la blog ni.de 3entry yang menarik perhatian,this entry,google ping n alexa.

thank u very muchh.

Polskahackrew berkata...

cik maya_mustwany boleh share mana2 saja entri dari ni tanpa pengetahuan,izin dan kredit pun x apa..sebab ilmu dan pengetahuan tu bukan milik saya.. tetapi milik bersama...thanks sebab sudi selongkar blog saya..('',)

oleh kerana cik mustwany nak kredit saya letakkan link cik mustwany pada link xchange saya

MaYa MustWany berkata...

http://mustwaniekl.blogspot.com/2011/10/sila-ambik-perhatian-blogger.html

MaYa MustWany berkata...

EH,KENE LA MINX IZIN N BAGI CREDIT SEBAB MAS BACA THIS BLOG.SO SUMBER DARI SINI.MESTI LA KENE BERBUDI BAHASA KAN3?SAMA2.THANKS JUGA KONGSI KNOWLEDGE MACAM2.SUKA BLOG BERINFORMATIF MACAM NI.

Polskahackrew berkata...

@MAYA_mustwanynice share maya..('',)

SukanSky berkata...

thanks..good info...

Polskahackrew berkata...

@SukanSkyyour welkam

~ Secantik hati ~ berkata...

em..nk tnye..cmne nk letak gamba sendiri kt atas sekali sebelum entry 2..kire buke2 ade lar gamba kite sendiri..saye xpndi..leh ajarkan x?

Polskahackrew berkata...

@~ Secantik hati ~blh tunjuk x blog yang buat mcm tu..?sy keliru ngan soalan awk..sama ada awk nak welcome note atau slide show..?

Yastro berkata...

mende yg sangat2 penting ni...harap diambil perhatian...aku pn byk kali gak jd mcm tu...ade yg boleh jejak...ade yg trus ilang kesan

Polskahackrew berkata...

@Yastro
tersangat ramai yang tak tau pasal ni..huhu..memang susah nak jejak bro..lain la kalau orang tu guna nama yang uncommon macam nama profile aku ni..kalau taip ja nama ni kat google mmg ada 1 ja nama nihehe..thanks sudi singgah bro..

Seri berkata...

ini yang buat kadang seri tak dapat nak folow balik...kalau bagitau kat chatbox tu senang...

Polskahackrew berkata...

@Seri
tapi kadang2 yang tinggalkan pesanan pun kita akan terlepas pandang..almaklum la kita ni manusia,..terutamanya bila kita tinggalkan blog beberapa hari..bila on9 balik.. folower bertambah..msg pada shoutbox mengunung..sakit kepala jugak mau cari balik.('',)

muiz mazli berkata...

@muizsya buat xbleh pon..edit profile sya jdi mcm yg bru,xjdi mcm yg lma??what should i do??

Polskahackrew berkata...

@muiz mazli

guna dashboard baru ke bro.. klu dashboard yang baru sy blm buat tutorial lg. nnti ada ms sy cuba buatkan.. ('',)

muiz mazli berkata...

@Polskahackrew ok..thanks..ermm..bleh follow sye x?hehe..sja nak promote..

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...