7/11/11

Tutorial cara hilangkan navigation bar blogger


Tutorial cara hilangkan navigation bar blogger by Blogger Blog Tutorial


Cara hilangkan navigation bar blogger ni terlalu senang..code dia cukup simple..cara hilangkan navigation bar ni menggunakan kata arahan display:none; ..ditulis pada css template anda..jika anda tulis kata arahan tu pada css body.. blog anda akan jadi kosong...

Mula2 pergi ke desbot---desaign---edit html...tidak perlu tick pada expand widget template..sebab ini coding css...ada paham?...

cari code ]]></b:skin>  kemudian masukkan code

#navbar {display:none;}    di atas code ]]></b:skin

cth
#navbar {display:none;}
]]></b:skin>

ada lagi code lain untuk hilangkan navigation bar tu..tapi ini yang terpaling simple dan senang..

Updated..!
Maaf atas kesilapan saya..code di atas mungkin hanya untuk template classic..jadi code di atas adalah untuk pengguna classic template...manakala di bawah ni adalah untuk modern template .tempat meletakkan code sama macam di atas..

#navbar-iframe {
height:0px;
visibility:hidden;
display:none
}


Contoh

#navbar-iframe {
height:0px;
visibility:hidden;
display:none
}

]]></b:skin> 

Terima kasih kepada mereka yang memberikan feed back..('',)

8 ulasan:

Miss Eiza berkata...

navigation bar tu ape??huhu..sory tanya..sy tk tahu

Oidre berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Polskahackrew berkata...

@Miss Eizanavigation bar ni ada banyak jenis..dalam tutorial ni navigation bar yang saya maksudkan navigation bar blogger..saya dah letakkan gambar navigation bar blogger untuk menjawab soalan awak..thanks sudi singgah..

ada apa2 soalan tanya saja..jangan malu bertanya..bak kata pepatah malu bertanya sesat jalan...tapi kalau dah sesat dalam hutan nak tanya siapa?hehehe

Aqmil Lambung berkata...

navbar {display:none;}
]]>

letak cam ni ke??


Blog Bukan Sekadar Tulisan | by Aqmil Lambung

Polskahackrew berkata...

@Aqmil Lambung

dah telebih code tu bro..
Letak navbar{display:none;}

eQuRlz berkata...

nape saya buat xjd pun yer.. hmm.. kt blog http://sayasukalirik.blogspot.com/
xilang pn..

Aqmil Lambung berkata...

niat kena betol baru hilang.... macam saya, 4 kali try x dapat gak.. hihihi
mcm mane nak buat ni bro??


Blog Bukan Sekadar Tulisan | by Aqmil Lambung

eQuRlz berkata...

ok..thankz.. da jadi dah :)

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...