13/11/11

Tutorial cara letak scroll bar pada ruangan komen CSS


Tutorial cara buat scroll bar pada komen by Blogger Blog Tutorial

Cara buat scrollbar pada komen ada banyak cara..dalam tutorial ni aku guna yang simple dan senang iaitu menggunakan coding CSS simple mimple punya..

Mula2 pergi ke desbot---desaign---edit html,...jangan tick pada expand widget template..sebab ini mainan coding CSS

cari code ]]></b:skin>  kemudian masukkan code di bawah di atas code ]]></b:skin>


#comments {overflow: hidden;
height:300px;
}
#comments:hover{overflow: auto;}


300px tu anda boleh tukar ikut ketinggian yang anda suka..

UPDATED :
Maaf code yang saya bagi tu ada kesilapan teknikal sikit..thanks bagi feedback..sy dah apdet code tu dan tambah efek yang menarik dan berbeza..cuba lah

Thanks..

7 ulasan:

far_east berkata...

awat xjadi ekkkk? so sad =(

Polskahackrew berkata...

@far_east

x jadi sbb ada code sy lupa masukkan...dah updated da..thanks bagi feed back

far_east berkata...

thanks dah jadi pun...

btw, nk tnya camner nak buat mcm kamu buat kat atas tue masa nak reply komen saya...means lepas @ ada link direct ke nama url saya..

Polskahackrew berkata...

@far_east
yang tu nnti sy buat tutorial dia..bila dah siap nnti sy bg tau..('',)

far_east berkata...

thanks Polskahackrew =)

Asis Sugianto berkata...

tipsnya sangat keren sobat... komentar jadi rapi bila ada scroolbarnya...

Polskahackrew berkata...

@Asis Sugianto

thanks sudi singgah bro..('',)

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...