12/10/11

Tutorial cara tukar warna background dengan menggunakan klik


Tutorial cara tukar warna background dengan klik by Blogger Blog Tutorial



                 

klik pada warna ni atas


klik sini untuk tengok live demo pada blog yang tidak set warna pada main wrapper



Tukar warna background dengan menggunakan klik ni memang best..korang boleh suka2 tukar kaler background namun begitu..cara ni hanya menjadi pada blog yang tidak setkan warna pada main wrapper...macam blog aku ni aku setkan warna pada main wrapper...jadi kurang best kalo aku pasang widget ni pada blog aku...

cara pasang senang saja...pergi ke desbot--desaign--ada gadget--html jabasekerip
copy code di bawah kemudian paste dan save..setel..




Klik sini untuk code warna


"bgChange('#6633FF')" bgcolor="#6633FF">
pastikan warna bgchange dan bgcolor sama..jika tidak sama pun boleh juga..jadi fancy la..klik kaler merah btukar kalr ijau...senangkan..sekian

3 ulasan:

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

menarik tutorial ni tak pernah lagi jumpa mana2 blogger buat tutorial ni tapi
blog momoy kurang sesuai nak guna

Polskahackrew berkata...

@.::: Princess MOMOY :::.
mmg menarik..dulu sy pun x guna script ni...tapi..setiap JS boleh diubah suah mengikut kehendak pengguna jika anda tahu selokbelok JS..

spongebob :) berkata...

kalau nak background yang wallpaper punya. contohnya yang ada gambar bunga macam mana eh? fungsi sama cuma taknak pakai kaler. saya pernah nampak ada blog yang buat macam yg saya tanya tu.

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...