8/10/11

Setting komen yang mesra kaki komen


Tutorial setting komen pada blog By Blogger Blog Tutorial

Pada pendapat aku setting beginilah yang paling kaki komen suka..sebab senang nak komen...jom tengok cara cara set komen agar mesra kaki komen...

Mula2 pergi ke dashboard---settings---comments..sila rujuk gambar di bawah


pada tab komen tu pula cari..Show word verification for comments


UPDATED
oleh kerana ada feedback jadi aku update tutorial ni..

Cara buat pop up komen

adalah cukup senang dan simple mimple..

pada comment form placement..tandakan pada Pop-up window sila rujuk gambar di bawah


kemudian save setting..selesai..senangkan..

sekian

9 ulasan:

sis92 berkata...

kadang2 dah bgtahu step by step jugak kat diorang yg ada verication tapi masih tak nak ubah setting tu..lambat tau ..grr

Polskahackrew berkata...

@sis92biasanya nak kena tegur dulu..aku pun kena tegur baru nak tau..hehe

teratak hati berkata...

nak tnya camane nak buat komen form cam yg blog ni,biase org gne form camni snang je nk komen tk yh sign in lg..

Polskahackrew berkata...

@teratak hati
nanti saya update tutorial ni..dah siap nanti saya buzz awak..thanks singgh

Aqmil Lambung berkata...

hahaha... baru aku sedar bertapa susahnye nak komen kat belog aku...
lepas ni senang sikit org nk komen.

ade x cara-cara nak buat scrol pada posting?



Blog Bukan Sekadar Tulisan | by Aqmil Lambung

Polskahackrew berkata...

@Aqmil Lambung
scroll pada postingblm buat lagi bro..nanti sy bgtau kalau dah buat..

ʆαʆα berkata...

ich3x, baru sia taw ~ huk3 hehe xD

AQilah Ismail berkata...

Jadi2, Thanks ya !

Polskahackrew berkata...

@AQilah Ismail
your welcome

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...