26/09/11

Tutorial cara menukar mouse cursor pada blogspot|Polskahackrew


Tutorial cara tukar mouse cursor pada blog By Blogger Blog Tutorial

Menukar mouse cursor ni senang saja..sekali saja anda baca..mesti dapat buat...Mula2 pergi ke website ni untuk memilih mouse cursor yang anda suka...
Free Cursor 4 U

Live demo...tengok ja mouse pada entri ni..pelik kan...huhuhu

website ni memang ada banyak cursor...mesti ada yang anda berkenan..


bila dapat mouse yang anda suka..copy code tu...



paste code tadi pada notepad atau W3School ...disini kita akan buang code2 yang tidak perlu...


sedikit penerangan disini...pembuka kata untuk code ni ialah <style maka penutup kata pula </style>..
apa yang kita perlukan disini ialah code..pembuka  kata..isi...penutup kata.... yang selebihnya tu..tidak diperlukan...pada gambar diatas apa yang aku highlight tu adalah code yang akan dibuang...



bila dah buang code tadi..copy code ni,,kemudian pergi ke dashboard----design----edit html----tick pada expand widget---- kemudian cari perkataan ni.... ]]></b:skin>....bila jumpa perkataan tu....paste code untuk tukar mouse cursor tu...klik preview...kalau ok....save template....senangkan....thanks...sekian

6 ulasan:

MaYa MustWany berkata...

kat blog mas tak tukar.tapi yang biasa kat netbook ni mas tukar.guna alien tengah nari cocok langit.ha3

Polskahackrew berkata...

@MAYA_mustwanytukar la kat blog..baru fancy...hehe

Aqmil Lambung berkata...

x leh pun... x tukar2 jugak

Polskahackrew berkata...

@Aqmil Lambung
x bley ke bro..? minta link mouse cursor yang bro nak tu..nnti saya buat kaedah lain pulak..banyak cara tukar mouse cursor ni..

dee ann berkata...

santek!!!dah try buat.. success..

Polskahackrew berkata...

@dee ann
yeah... thanks bagi feedback

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...