27/09/11

Tutorial cara buat Jquery Efek pada label


Tutorial cara buat nudging efek pada label by blogger blog tutorial

Efek ni memang menarik dan cool.. dah la menarik nak pasang pun senang...jom ikuti tutorial buat jquery efek pada label...

Macam biasa..Dashboard>>>Design>>>Edit HTML>>>

cari code </head>

copy code dibawah..dan paste sebelum code </head>  ...





pada var dur = 450 tu.. anda boleh tukar yang no 450 mengikut suka hati anda...makin kurang makin laju efek tu...aku setkan 800 pada blog aku...

live demo ada pada blog ni...letakkan mouse cursor pada mana2 nama label tu..tgk apa yang jadi....

simple dan menarik kan...sekian ...


6 ulasan:

Bloggersukaku berkata...

Owh ya ini script untuk membuat label nudging ya kan?

Polskahackrew berkata...

@Bloggersukakunudging..? dia la tu mungkin..aku x tau apa istilah dia yang sebenar...hehe..('',)

story wanda tams berkata...

mantap sobat infonya,,

Polskahackrew berkata...

story wanda tams : thanks sudi singgah.. ('',)

MiSz AzUmI berkata...

x fhm la...xda ppe prubahan pon?

Polskahackrew berkata...

@MiSz AzUmI
hanya jadik pada label sahaja.... cuba letakkan mouse pada label/kategori di sidebar

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...