15/02/12

Tutorial cara hilangkan warna background untuk template moden


Tutorial ni atas request azzra

Sekarang ni aku agak bz skit sebab tengah belajar buat website.. tutorial ni dah lama diminta tapi baru ada kesempatan untuk buat..

Untuk template moden memang senang untuk di setkan.. sebab template moden ni boleh disetkan menggunakan template designer .. jadi anda tidak perlu bermain2 dengan code


gambar di atas tu contoh widget pada sidebar.. dalam tutorial ni kita akan hilangkan warna background tu


Mula2 pergi ke desbot---desaign---kemudian klik pada tab template designer



bila anda klik pada template designer.. akan jadik la seperti di atas,, kemudian klik advance tu



lepas anda klik advance... cari gadget background kemudian setkan background colour kepada transparent
border colour pun transparent ... bevel colour transparent juga,,, macam gambar di atas lepas tu apply to blog..

selesai



hasilnya seperti gambar di atas...

Sekian

2 ulasan:

Harry berkata...

Hi, Nice post! Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

Thanks!

Harry
harry.roger10@gmail.com

Polskahackrew berkata...

@Harry
thans for ur visit

entri ja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...